Eindhovense Koren Federatie

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
   

Voorinformatie:

Ook in 2018 gaat er een meezingproject plaatsvinden!

Evenals voorgaande jaren wordt er in 2018 ook een meezingproject georganiseerd in het Muziekgebouw Frits Philips en dat opnieuw in samenwerking met de Eindhovense Koren Federatie (EKF)
Op het programma staat Die Schöpfung van Joseph Haydn. De algehele muzikale leiding was weer in handen van Martin van der Bruggen.
De meezingdag wordt  gehouden op zondag 9 september 2018 in Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. (noteer dat vast in uw agenda!)
Zangplezier staat voorop
Als deelnemer hoef je niet over jarenlange koorervaring te beschikken. Plezier in het zingen en liefde voor de koormuziek staat voorop. Wel is het handig als je redelijk met de bladmuziek overweg kunt. Vooraf kunt u, alleen of met anderen, aan de hand van een klavieruittreksel, stempartij of de speciale oefen-cd thuis al heel wat oefenwerk verrichten. Deelnemers studeren overdag met elkaar de muziek in en geven ’s avonds een officieel concert in de grote zaal van het Muziekcentrum. Al oefenend kom je met z’n allen tot een muzikaal verantwoorde uitvoering van dit meesterwerk.
Dit jaar kwamen ruim 350 deelnemers op dit geweldige evenement af; de grote zaal was geheel uitverkocht.
Het aardige hierbij is dat het publiek op het podium en op de balkons daarboven mag zitten, terwijl het massale koor in de zaal plaatsneemt. 
 
In 2018 wel een extra oefendag
In tegenstelling tot de meezingdag van 2017 wordt dit keer weer wel een extra oefendag gehouden; de datum van deze oefendag moet nog worden bepaald.
Aanmeldingen kunnen nu nog niet worden opgenomen; zodra alle informatie bekend is, we rekenen met half november, zullen wij dit op de site vermelden en zullen wij uw aanmeldingen direct verwerken..