Eindhovense Koren Federatie

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
   

 

 

Sing along EVENTS 

 

Noteer  zondag 

 

 

9 september 2018

 

MEEZING EVENT in het 

 

MUZIEKGEBOUW FRITS PHILIPS  EINDHOVEN

 

 
 

Zing Mee !

 
 
 
DIE SCHÖPFUNG  van J. Haydn
 
o.l.v. Martin van der Brugge 
 
 
Traditigetrouw organiseren Muziekgebouw Frits Philips en de Eindhovense Koren Federatie (EKF) ook dit seizoen weer een meezing concert.
Op zondag 9 september 2018 staan de mooiste delen uit Die Schöpfung van Joseph Haydn op het programma
De artistieke leiding is weer in handen van Martin van der Brugge.
(noteer dat vast in uw agenda!)
Zangplezier staat voorop
De Meezingdag staat helemaal in het teken van het werk van Hayd. Overdag wordt er serieus gerepeteerd en beleeft u hoe de muziek groeit en steeds mooier wordt en 's avonds is de uitvoering in de grote zaal van het Muziekgebouw. Als deelnemer hoef je niet over jarenlange koorervaring te beschikken. Plezier in het zingen en liefde voor de koormuziek staat voorop. Wel is het handig als je redelijk met de bladmuziek overweg kunt.
 
Voorbereiding
 
Vooraf kunt u, alleen of met anderen thuis al heel wat oefenwerk verrichten met de bladmuziek of de speciale vocale oefen-cd. Met behulp van die cd kunt u uw eigen stempartij instuderen met op de achtergrond de andere partijen. Op deze manier kunt u zich optimaal voorbereiden op het eezingconcert.
Op 9 september studeren de deelnemers overdag met elkaar de muziek in; al oefenend kom je dan 'savonds met z’n allen tot een muzikaal verantwoorde uitvoering van dit meesterwerk in de grote zaal van het Muziekcentrum. 
Dit jaar kwamen ruim 350 deelnemers op dit geweldige evenement af; de grote zaal was geheel uitverkocht.
Het aardige hierbij is dat het publiek op het podium en op de balkons daarboven mag zitten, terwijl het massale koor in de zaal plaatsneemt. 
 
Extra oefendag
 
In tegenstelling tot 2017 wordt dit jaar -bij voldoende belangstelling- op zondag 3 juni 2018 weer wel een extra oefendag gehouden.
Op uw aanmeldingsformulier kunt u aangeven of u van de extra oefenmogelijkheid gebruik wilt maken. (de extra kosten voor deze oefendag zijn € 10,=)
 
Bladmuziek
 
Beschikt u niet over uw eigen bladmuziek dan kunt u die bestellen via het aanmeldingsformulier; de bladmuziek (edition Peters EP8998) zal dan eind maart aan u worden toegezonden.
 

Repetitiedag en concert zondag 9 september 2018

U wordt vanaf 10.30 uur verwacht in Muziekgebouw Eindhoven. De repetitiedag duurt van 11.00 uur tot circa 17.00 uur, vanzelfsprekend met koffie- en lunchpauzes. Koffie en thee zijn tijdens de repetitiedag gratis. Voor de middagpauze kunt u zelf een lunchpakket meenemen of dat via het aanmeldingsformulier bestellen. Het concert begint om 19.00 uur. Voor een warme maaltijd tussen repetitie en concert kunt u terecht bij één van de vele restaurants in het centrum van Eindhoven. Een goede mogelijkheid is Meneer Frits, het grand café/restaurant van het Muziekgebouw. Vooraf reserveren is gewenst (T 040.265 56 10).

Kosten en aanmelding 

Deelname aan het Meezingconcert kost € 25 (incl. koffie/thee overdag). Aanmelden kan alleen via het aanmeldingsformulier. Uw aanmelding wordt verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Publiek bij de uitvoering 

Willen uw familie of vrienden uw zangprestaties komen beluisteren? Via het aanmeldingsformulier kunt u toegangskaarten à € 25 voor het concert ’s avonds bestellen. De entreebewijzen zijn, zolang de voorraad strekt, ook verkrijgbaar bij het Ticketbureau van het Muziekgebouw of de knop 'In winkelwagen' aan de rechterkant van deze pagina.

Versturen van uw bestelling 

Aanmelden voor het Meezingconcert kan tot uiterlijk dinsdag 4 september 2018.
U doet ons als organisatie echter een groot plezier als u uw aanmelding
vóór 1 maart 2018 aan ons zou willen versturen. Puur uit praktische overwegingen. Na deze datum willen we alle inschrijvingen inventariseren en kan in één keer alle muziek besteld worden. De eerste zending wordt eind maart verstuurd en vanaf begin april 2018 kunt u uw bestelling dan thuis verwachten. Aanmelden kan uiteraard ook nog ná 1 maart 2018 maar dan kan het wat langer duren voordat u uw bestelling in huis heeft.

Meer informatie

Bezoek de website Muziekgebouweindhoven.nl: https://www.muziekgebouweindhoven.nl/agenda/koorconcert/ 

Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Relinde Janssen
T 040 265 56 69 (dinsdagen)
meezing@muziekgebouweindhoven.nl

Eindhovense Koren Federatie
Michel Wenting
T 06 51 00 52 27
mmwenting@hotmail.com